Tražite pomoć

Idete u realizaciju nekog projekta i banka vam je rekla da trebate priložiti Poslovni plan ili Investicijsku studiju?

Poslovni plan i Investicijska studija su slični dokumenti po svoj svrsi i namjeni, s tim da se Poslovni plan izrađuje za manje projekte do okvirno 100.000 EUR, a za veće iznose Investicijska studija. Navedeni dokumenti bi prvenstveno trebali služiti vlasnicima da imaju što jasniju sliku oko svih aspekata investicije, a tek potom i vanjskim korisnicima kao što su banke, leasing, HBOR, HAMAG BICRO koji odobravaju kredite, daju jamstva i sl.

NixAn vam može ponuditi uslugu izrade traženog dokumenta. U izradi dokumenta naglasak stavljamo na:

  • Kvalitetnu analizu postojeće situacije s naglaskom na analizu financijskih izvještaja
  • SWOT analizu
  • „PEER“ analizu (analiza konkurencije) kako bi dobili što jasniju i realniju sliku
  • Razvojne prilike i što realniju projekciju budućih pokazatelja
  • Identifikacija i upravljanje svim mogućim rizicima u poslovanju
  • Analiza osjetljivosti

U dosadašnjem radu odradili smo preko 50 Poslovnih planova/studija iz sljedećih djelatnosti: komunalne usluge, nautički charter, ugostiteljstvo, dnevni najam plovila, socijalna skrb, predškolsko obrazovanje, gospodarenje otpadom, cestovni prijevoz, građevina, proizvodnja vina, proizvodnja slastica, najam vila za odmor, beauty usluge, organizacija turističkih usluga.
Što se tiče geografskog obuhvata, pored domicilne šibensko-kninske županije, radili smo i za klijente iz zadarske, splitsko-dalmatinske, dubrovačke i istarske županije.

Naše usluge uvijek usklađujemo s Vašom poslovnom strategijom

Usluge

Druge usluge koje nudimo

staff-05
Poslovni plan za samozapošljavanje

Razmišljate o pokretanju vlastitog posla? Imate dilema oko otvaranja firme/obrta? Želite iskoristiti potpore za samozapošljavanje?

Studija gospodarske opravdanosti za koncesiju

Namjeravate se prijaviti na natječaj za korištenje koncesije npr. na pomorskom dobru koju odobrava država, županija, grad ili Općina?

box-5
Financijska analiza

Zanima Vas kakvog je „zdravlja“ vaša firma? Jesmo li prezaduženi? Ostvarujemo li dovoljnu profitabilnost? Kakav nam je otplatni kapacitet za eventualno dugoročno zaduženje? Imamo li prostora za isplatu dobiti? Dobro radimo, prihod raste, imamo i dobit, ali nedostaje nam sredstava na računu, kako to?